נשים

האם מותר להיכנס לשירותים עם טבעת שכתוב עליה שמע ישראל?

  • י"ז טבת התשע"ט

שאלה

לכבוד הרב שלום,
קניתי טבעת שחרוט עליה שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד, האם אני יכולה להיכנס איתה למקלחת או לשירותים.
תודה מראש וישר כח.
יונה.

תשובה

שלום רב,

אין להיכנס עם הטבעת הזאת למקלחת/לשירותים ללא כיסוי, והמחמירה לשים שני כיסויים תבוא עליה ברכה (יעויין שו"ת אז נדברו חלק ח' סימן מט אות א, ושו"ת ציץ אליעזר חלק ט"ז סימן ל. וכן ע"ע משנה ברורה סימן מ סק"ד, הלכה ברורה שם בבירור הלכה אות ו, וגנזי הקודש פרק ד סעיף א).

ובאמת כיוון שקשה מאוד לזכור כל פעם לכסות את הטבעת, יש להימנע מענידת טבעת כזאת, כי את עלולה להיכנס איתה בטעות למקומות אלו ללא כיסוי (יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן רפג סעיף ד, טורי זהב, ושפתי כהן שם).

בברכה,

הלל מאירס