חברה והשקפה

נמשה גבוהה

  • ט"ז טבת התשע"ט

שאלה

כבוד הרב , מספר פעמים אמרו לי ולאימי שאני נשמה גבוהה. האמת שמה שאני מרגישה זה שהקדוש ברוך הוא 'מקשה' עלי הרבה פעמים ומדקדק איתי , יש לי עניינים קשים שבאמת אין לאנשים סביבי - מבחינת בית שגדלתי בו , תעסוקה זוגיות וכולי.
אני לא חרדית או דתיה , אני מסורתית ומשתדלת לשמור שבת. אבל הרבה פעמים אני מרגישה שדברים פשוט תקועים לי ולא באים לידי ביטוי איך שאני רוצה . האם ה' מקשה עם נשמות גבוהות ? מה ההבדל בעצם ? ואיך זה אמור לבוא ליידי ביטוי בעולם הזה ובעולם הבא? מה היא נשמה גבוהה ?

תשובה

שלום וברכה

נשמה גבוהה מטבעה שייכת לרוחניות ולטהרה וקדושה ולא מסתדרת עם חיי חטא וחיי חומריות, ככל שתתחברי יותר עם התורה והמצוות ועם הבורא כך תרגישי טוב יותר וחייך יהיו קלים יותר בעז"ה.

ברוך ה' את צועדת כעת בדרך הנכונה ומתחזקת וככל שתתחזקי יותר תגיעי יותר לחיבור עצמי שלך בעולם הזה וכמובן שתזכי לחיי העולם הבא בדרגה הכי גבוהה.

נשמח לסייע לך עוד ככל הצורך,

עלי והצליחי,