אימא לוחצת עלי, מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמי מור ואני בת 24. מאז ומתמיד אני סובלת מלחץ מצד אימא שלי לגבי כל מיני תחומים בחיים כמו עבודה לימודים ובמיוחד בזוגיות. היא כל הזמןלוחצת עליי למצוא מישהו ולהתחתן. כל הלחץ הזה גורם להתפרצויות ומריבות רבות. מה אוכל לעשות בכדי לגרום לה להבין ששהיא צריכה לתת לי לחיות את חיי בשקט ובקצב שלי. (התקיימו שיחות רות בנושא זה עדיין לא משנה אותה) תודה מראש

תשובה

שלום מיטל

הורים זה דבר מיוחד, אין לנו חיוב או יכולת לנסות לשנות אותם, במידה והדבר עובר דרך מסלול של פגיעה בהם. לדוגמא יש נידון בהלכה האם בן יכול להזריק לאביו אינסולין או לפצוע אותו אפילו לשם ריפוי, כיון שאנו כבנים מוזהרים על התנהגות מסוימת כלפי ההורים אפילו במחיר של טירחה למצוא מישהו אחר וכדומה.

לכן במקרה שלך אם היו שיחות בענין תראי את המצב כסגור, אמא שלך תמשיך לדבר על הנושא מדאגה ואהבה, ואת שזה מפריע צריכה לא לנסות לשנות את האמא , אלא לראות כיצד את ממזערת את ההתקלויות איתה בנושא, אם זה על ידי הפסקה של השיחה ברגע שהיא גולשת לנושא האישי שלך , אם זה על ידי התרגלות בשינוי התגובה שלך, לפתח אפטיות לנושא ועוד. א

בל הכיון לדעת שזה המצב וההתמודדות שלך ולחפש את הדרכים להקל עליך מבלי לפגוע בה. בהצלחה