תפילה וברכות

תפילה וברכה אחרונה

  • י"א טבת התשע"ט

שאלה

שלום,
1.שאלה שמטריד אותי .. כבר תקופה שאני מוצאת את התפילה כמטלה שעליי לבצע ולהיפטר ממנה. אני לא נהנית ממנה. בנוסף, גם במהלך התפילה אני לא מרוכזת וחושבת על אלף דברים אחרים רוב התפילה, ובחלק מהתפילה גם כועסת על עצמי על זה שלא מתרכזת )מה שעוד יותר גורם לי להיות לא מרוכזת). מה אוכל לעשות?
2.- 72 הדקות שמחזיקות לברכה על מזון- זה מהרגע שברכתי או מהרגע שאכלתי בפעם האחרונה?
3. אני הרבה פעמים לא מברכת ברכה אחרונה כי אני אולי אוכל שוב מאוחר יותר (ואני רוצה להמנע ממצב שאברך הרבה פעמים ברכה ראשונה כדי שלא תהיה ברכה לבטלה). ברור לי שזה לא מצב אולטימטיבי. אני צריכה לברך אחרי כל פעם ופעם שאוכל משהו למרות שיש סיכוי גדול שאוכל עוד ממנו אחר כך? (למשל מים)

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

1. אציע ללמוד על מעלת התפילה ועל כוחה של תפילה כדי שתתחברי לתפילה בגישה הנכונה. אציעללמוד את ספרו של הרב פינקוס שערים בתפילה.

כמו כן יש הרצאות מעולות בתאר בנושא התפילה שיתנו לך חיבור טוב וראוי לעומק שבתפיהל ולמעלת התפילה.

הלימוד במעלת התפילה יקל עלייך גם לכוון בתפילה בעז"ה. אולם יש לדעת שאין אדם שיכול לכוון את כל התפילה מסיבות שונות ועמוקות שאין כאן המקום לפרט ולכן אין לכעוס על עצמך כאשר את לא מכוונת היטיב. התשדלי לכוון ככל האפשר ודי בכך.

2. מן הרגע שאכלת פעם אחרונה. חשוב לדעת שאם את עדיין שבעה מהאכילה הקודמת אף שעברו יותר מ72 דקות את יכולה עדיין לברך ברכה אחרונה.

3. מיד שהחלטת לסיים יש לברך ברכה אחרונה ואם תחליט לאכול שוב תברכי שוב ברכה ראונה ואין בזה כל חשש של ברכה לבטלה.