האם מותר לאכול סנדוויץ’ עם חביתה שעבר עליו הלילה?

  • ח' טבת התשע"ט

שאלה

סנדוויץ' עם חביתה שעבר עליו הלילה במקרר, האם יש להימנע מלאוכלו או אין חשש? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לאכול ללא חשש.

מקורות: כי אמנם אין לאכול ביצה קלופה שעבר עליה הלילה וכמבואר במסכת נדה (דף יז עמוד א), והובא להלכה בשלחן ערוך הרב (הלכות שמירת הגוף ונפש סעיף ז), אולם כאשר הביצה מעורבת עם אוכלים אחרים מותר וכמבואר בסמ"ק (סימן קעא). וכ"כ בבן איש חי (שנה שניה פרשת פנחס אות יד) ובכף החיים חלק יורה דעה (סימן קטז אות צב) ובשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק יורה דעה סימן ז אות ט) ובשו"ת אבן ישראל חלק ט' (סימן קכו אות ג). וכן הובא בשם החזון איש זצ"ל בספר שמירת הגוף והנפש חלק א' (בשולי עמוד כה). וכ"כ בנד"ד בשו"ת ישכיל עבדי חלק ז' (חלק אורח חיים סימן מד שאלה ד) שמותר לאכול ביצה מטוגנת שעבר עליה הלילה, דכיון דנתערב בה שמן וכדומה, הרי נשתנתה מברייתה. ע"ש. וכן הובא בספר ארחות רבנו חלק א' (עמוד שעו אות יד) בשם הגר"י קניבסקי זצ"ל שאמר שכמדומה שכן הורה החזון איש זצ"ל. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס