תפילה וברכות

האם קריאת שני עניינים בספר תורה אחד מחייבת שתי הגבהות?

  • ב' טבת התשע"ט

שאלה

אם יש ספר תורה אחד וצריך לקרא בשתי פרשיות למשל גם שבת וגם חנוכה והשבוע יש גם ראש חודש האם יש להגביה על כל עניין או כל ספר מוגבה פעם אחת. תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

יש בזה מנהגים חלוקים. ויש מי שכתב שלפי מנהג הספרדים יש להגביה את ספר התורה לפני הקריאה השנייה. ולפי מנהג האשכנזים יש להגביה רק פעם אחת בסיום כל הקריאות.

מקורות: ראה להגרח"ז גרוסברג זצ"ל בספר זר התורה (פרק ב הערה טו) שכתב, צבור שיש להם רק ספר תורה אחת יש נוהגים להגביה כשגוללים לקרוא בחובת היום. ע"ש. וע"ע להגרש"ז זלזניק זצ"ל בספר זרע יעקב (סימן קלד) שכתב, שלמנהג הספרדים יש להגביה בסיום כל קריאה, ולמנהג האשכנזים יש להגביה רק פעם אחת בסיום כל הקריאות. יעויין שם מילתא בטעמא.

בברכה,

הלל מאירס