שבת

הדלקת נרות שבת כ-40 דקות (פחות או יותר) לפני השקיעה, מותר?

  • א' טבת התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, בכל פעם אני מברכת ומדליקה נרות שבת כארבעים דקות לערך לפני השקיעה, האם זה בסדר? לעיתים, אני לא עושה קידוש בזמן שהנרות דולקים אלא לאחר הרבה זמן, לאחר שהם כבר נכבים, אני מקווה שאין בזה איסור, האם זה בסדר? תודה לך מכל הלב.

תשובה

שלום וברכה

מנהג האשכנזים בירושלים ובעוד מקומות להדליק נרות ולקבל שבת 40 דקות לפני השקיעה.

אם את רוצה את רשאית לנהוג במנהג זה ולהדליק נרות ארבעים דקות לפני השקיעה ואבל יש לקבל שבת מיד בהדלקת הנרות.

אולם יש להשתדל לקדש כאשר הנרות דולקים עדיין.

בברכה,

בנימין שמואל