חגים ומועדי השנה

האם עדיף שהאישה תדליק נרות חנוכה בזמן או שתמתין עד שבעלה יחזור?

  • כ"ה כסלו התשע"ט

שאלה

אישה שיכולה להדליק בזמן בבית ובעלה בעבודה האם עדיף שהיא תדליק בזמן עם ברכה או עדיף שהיא תחכה עד שהבעל יחזור להדליק?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

יש לבעל למנות את אשתו שתהיה שלוחו להדליק נרות חנוכה בזמן, וגם הוא יוצא ידי חובה בהדלקה זו ששלוחו של אדם כמותו.

מקורות: אמנם בשו"ת שבט הלוי חלק ד' (סימן סו) נוטה לומר שעדיף להדליק בעצמו אחר כך כל שהוא עדיין בגדר ברכה. ע"ש. אולם הסכמת שאר הפוסקים שעדיף להדליק על ידי אשתו בזמן מאשר להדליק בעצמו לאחר מכן וכאשר כתבו בשו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן נא) ובספר אור לציון חלק ד' (פרק מג סעיף ד) ובספר הליכות שלמה על המועדים (תשרי-אדר, פרק טז סעיף ב) ובספר חוט שני הלכות רבית (עמוד קמב). וכן מבואר בשו"ת אז נדברו חלק ג' (סימן ל אות ג).

בברכה,

הלל מאירס