תפילה וברכות

מה מברכים על לביבות תפוחי אדמה?

  • כ"ו כסלו התשפ"ג

שאלה

מה מברכים על לביבות תפוחי אדמה (לטקס). רוב רובו תפוחי אדמה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם שמו קמח בלביבות לשם הוספת טעם או כדי שישביעו יותר - אפילו שרובו תפוחי אדמה - יש לברך מזונות (על פי המבואר בשלחן ערוך סימן רח סעיף ב ובמשנה ברורה שם).

ואם שמו קמח רק כדי להדביק את הלביבות ויש חתיכות ניכרות של תפוחי אדמה - יש לברך האדמה. ואם אין חתיכות ניכרות - יש לברך שהכל (על פי המבואר שם וברמ"א סימן רב סעיף ז. וע"ע מה שכתבו בנד"ד בשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' סימן עד ובשו"ת אבני ישפה חלק א' סימן מד אות א).

ולמנהג הספרדים גם אם אין החתיכות ניכרות - יש לברך האדמה (על פי המבואר בשלחן ערוך שם. וכן ראה עוד באורך בשו"ת יביע אומר חלק ז' חלק אורח חיים סימן כט).

בברכה,

הלל מאירס