חגים ומועדי השנה

רווקה שגרה עם ההורים האם חייבת לשמוע את ברכת הדלקת נרות חנוכה?

  • כ"א כסלו התשע"ט

שאלה

שלום, השנה לצערי בחלק מן הימים אני עובדת בזמן שבני משפחתי מדליקים נרות האם מספיק שאני אשמע את ההדלקת נרות בטלפון או שמספיק לומר שהם שליחים או שאני בכלל לא חייבת לשמוע אני רווקה שגרה עם ההורים נוהגת כעדות המזרח. תודה

תשובה

שלום רב,

עצם הדבר שאביך מדליק נרות חנוכה פוטר אותך מלהדליק בעצמך, ומצד הדין את לא חייבת לשמוע את הברכות. אמנם כשהדבר אפשרי טוב לשמוע את הברכות.

מקורות: יעויין בספר אור לציון חלק ד' (עמוד רעח).

בברכה,

הלל מאירס