תפילה וברכות

בלהה וזלפה

  • כ' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב
למדתי שאברהם וארבעת האמאות היו עקרים/ות גם בגלל שה׳ מתאווה לתפילות של צדיקים וגם כי הוריהם היו עובדי עבודה זרה והרצון האלוקי היה שהצאצאים יהיו נקיים ללא גנים מהעבר ולכן היו עקרים..
אבל לא רשום או מוזכר שבלהה וזלפה היו עקרות ויש שאומרים שלבן היה אביהן ומהם יצאו ילדים צדיקים.. איך זה ייתכן? למה הן לא היו עקרות?

ושאלה שנייה שלי
אני מתפלל כל יום ביחיד בבית והתפילה לפעמים מרגישה לי ארוכה ואני מתפלל מהר רק כדי לסיים ולא מתרכז ברובה בגלל האורך שלה.. יש טעם שצריך להאריך בתפילה? הכל חשוב? יש תפילה מקוצרת שטובה ומכבדת? והאם מותר להשאיר תפילין על הגוף ולאכול או להסתובב בחצר הבית? או שזה לא מכובד?

תודה

תשובה

שלום וברכה

א. מאחר והיו שפחות אין להם כל יחס לאבהים. כמו כן האמהות האחרות התפללו עבורם כמבואר בפסוקים.

ב. ראוי להתפלל את כל מה שתיקנו לנו חכמים בלי לקצר כי יש סודות גדולים בכל מילה ומילה ומילות התפילה הם צינורות השפע של כל העולמות ולכן חבל לדלג או לקצר אף בדברים שאין בהם חובה גמורה.

אסור לאכול עם תפילין. מותר להסתובב עם תפילין במקומות מכובדים ובלי להסיח דעת מהתפילין.

בהצלחה,