זוגיות

בירור יהדות ואיסורי כהן

  • י"ח כסלו התשע"ט

שאלה

שלום רב.
ברצוני לשאול כמה שאלות שהנושא שלהן קרוב מאוד לליבי ומעיק עליי.

בעבר לא הייתי בקיעה מספיק בכל נושא הדת והיהדות לכן תמיד הנחתי שאני יהודיה כי כל חיי גדלתי בארץ ולמעשה חשבתי בתמים שזה עניין של בחירה. אבא שלי נולד חצי יהודי מצד אביו ואמי מגדירה את עצמה כחסרת דת. לפני הצבא התחלתי לצאת עם בחור כהן שאפילו זכור לי לפני שהתחלנו לצאת הוא אמר לי ״אם היית יהודיה הייתי מתחתן איתך״. כמובן אז מאוד נעלבתי ועניתי לו בכעס שאני יהודיה. עם הזמן קרה שהתחברנו מאוד והחלטנו לתת נסיון לקשר רציני בנינו מערכת היחסים שלנו לא צלחה בהתחלה כי הוא בגד ונגמרה סופית כשסיפר לי שיש לו ילד מאישה גויה שחייה בצרפת. עם הזמן התגייסתי והתחלתי לקבל זימונים לקורס נתיב בשביל לעבור גיור. פעם ראשונה בחיי שהפנמתי בראש שאני אכן לא נחשבת יהודייה ועברתי את הגיור. זהו עיקר הסיפור.
שאלותי הן כאלה ,
1. האם העובדה שיש לו בן מאישה גויה פוסל את כהונתו?
2. האם יחסים בין כהן לגרה מחוץ לנשיאון הם חמורים יותר או חמורים באותה מידה כמו כל יחסים אינטימיים לפני נשואים ?
3. האם במידה ואעשה בדיקת די אן איי וזו תהיה ההוכחה היחידה (במידה ויתגלה שאני אכן יהודיה מצד האמא כי יש ספקות לגביה ממה שהבנתי במשפחה) ליהדותי, היא תתקבל ברבנות?

תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

חשוב לדעת שמי שאמה שלה נולדה לאמא יהודיה היא הינה יהודייה אף אם היא הגדירה את עצמה כחסרת דת.

1. גירות אסורה להינשא לכהן. גם אם בעבר הוא היה עם גויה, הוא נשאר כהן אוסר בגיורת

2. חמורים יותר.

עדיף לך לא להתגייר, מאשר להתגייר ומיד לחטוא בחטאים חמורים. הרי זה דומה למי שמתגייס ומודיע מיד כי הוא לא מתכוון לשמור אמונים לצבא. כך גם את כעת אם את באמת לא יהודייה הרי את פטורה ממצוות (אם כי אסור לגויה לקיים יחסים עם יהודי) אולם כאשר מתגיירים ומצטרפים לעם השם מתוך רצון לא לשמור את כלהמצוות הרי זה גרוע ביותר וזאת מלבד שאת מכניסה את עצמך למערכת עונשים מיותרת כאשר אינך חייבת בכך.

3. לא סומכים בדרך כלל על dna אולם זה יכול לסייע בצירוף הוכחות נוספות. דבר זה יוחלט ברבנות על בסיס הראיות מסביב.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך