חגים ומועדי השנה

הדלקת נר חנוכה ביום במקום העבודה

  • י"ד כסלו התשע"ט

שאלה

שלום,
אני עובד במקום בו אין הרבה דתיים (חלק מהעובדים אינם יהודים). בנר ראשון של חנוכה אנו מקיימים הדלקת נרות של המשרד על מנת לציין את החג. אני מאמין שיבקשו ממני להדליק את הנרות. הזמן שנקבע להדלקת הנרות הוא בשעות הבוקר ביום הראשון של חנוכה (כלומר בשני בבוקר, לאחר שערב לפני מדליקים בבתים). רציתי לשאול האם זה בסדר להדליק את הנרות במהלך היום והאם אני יכול לברך ואם כן איזה ברכות (זה היום הראשון, אבל ערב לפני כבר אגיד שהחיינו). כל הבהרה בנושא של איך צריך לנהל את ההדלקה עצמה תעזור. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לא ניתן לברך על נרות חנוכה במקום העבודה, וחוץ מזה לא ניתן לברך על הדלקה בשעות הבוקר, אולם תוכל לומר את הברכות מבלי להזכיר שם ה'.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס