האם מותר לספרדים לאכול עוף לא חלק?

  • י' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום וברכה, האם מותר לספרדים לאכול עוף שרשום בהכשר הרבנות אבל למהדרין... אבל לא רשום את המילה חלק או גלאט
ואולי אם אסור לגדולים אז אולי מותר לילדים הקטנים...
ומה עושים במקרה שאנחנו מקבלים את זה מארגוני חסד בחינם
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כל המושג של בשר "חלק" שספרדים צריכים להקפיד בזה הוא דווקא בבשר בהמה וכמבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סימן לט סעיף י), וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ה' (חלק יורה דעה סימן ג), אולם בבשר עוף המושג הזה לא קיים, ולכן אם יש על העוף כשרות טובה גם ספרדים יכולים לסמוך עליה.

בברכה,

הלל מאירס