עילוי נשמה למנוח על ידי מעשי נכדיו

  • ו' כסלו התשע"ט

שאלה

לרב שלום
סבתי נפטרה לפני כמה ימים לאחר ייסורים קשים.
היא הייתה אישה צדיקה בעלת חסד ואהובה על הבריות .אני נכדתה וקרויה על שמה -כך שאני מאמינה שיש ביננו גם קשר רוחני בלי ינתק.

שמעתי שבאיזשהו מקום שמעשי הנכדים אינם נחשבים כמו מעשי הילדים לעילוי הנשמה .אך יחד עם זאת חשוב לי מאוד לעשות השתדלות לעילוי נשמתה וגם אם זה הדבר הקטן ביותר.
ברצוני לשאול איזה פעולות אוכל לעשות לשם כך?

בשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

גם מעשי הנכדים מועילים מאוד לנפטרת. עיקר עילוי הנשמה הוא כאשר יוצאי חלצי הנפטרת הולכים בדרכי אבות ומקיימים מצוות כראוי  זה הנחת רוח הכי גדולה שיש לנשמות בעולם האמת.

תוכלי לומר כל יום גם פרק תהילים או ללמוד משנה במסכת אבות ולתת צדקה  וכפי שכתבתי העיקר להתחזק ככל האפשר בקיום המצוות בצנעיות וביראת שמים.

עלי והצליחי,