חומרות

  • ו' כסלו התשע"ט

שאלה

אני קורא את המדור ״מיומנה של גרת צדק״ ומתעוררת לי השאלה אם בהתנהגותה של גיבורת הסיפור אין פגיעה בכיבוד אם בשל דברים שהם אפילו לא אסורים מדרבנן כמו בישולי נכרים, וחומרות שונות והידורי כשרות. האם כיבוד הורים שהובא בעשרת הדיברות נדחה בגלל דברים אלו??
תודה, אפרים
נ.ב. אשמח אם השאלה והתשובה יפורסמו בגליון או באתר

תשובה

שלום וברכה

אינני קורא את היומן ולא ידוע לי מה מדוב רשם.

בישולי נכרים הוא איסור מוחלט מדרבנן.

יש לוותר על חומרות למען השלום, אבל לא תמיד ההורים מקפידים על מי שרוצה להקפיד על חומרות ויתכן בהחלט שלא היתה שום פגיעה.

יתכן גם שנעשו טעויות אבל מאחר ולא קראתי אינני יכול לומר בזה כלום.