שבת

באיזה אופן מותר להכין תה בשבת?

  • ה' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול:
מה אופן הכנת תה בשבת? לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל.
תודה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, אפשר לשפוך את המים שעמדו על גבי האש (כלי ראשון) לתוך כלי נוסף (כלי שני), ואז ניתן לשפוך את המים מתוך אותו כלי שני על גבי שקיות התה.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ז' (חלק אורח חיים סימן מ אות ג-ה) וחזון עובדיה שבת חלק ד' (עמוד שעח).

יש לציין שרבים מהאשכנזים נוהגים שלא לשים שקית תה אפילו בכלי שלישי בשבת, יעויין בספר ארחות שבת חלק א' (פרק א סעיף מג), ולכן הדרך המובחרת היא לבשל תמצית תה בערב שבת, וראוי להניח את התמצית על גבי דוד השבת עוד בערב שבת כדי שתישאר חמה (ראה משנה ברורה סימן שיח סוף ס"ק לט), וטוב לערות את המים לתוך התמצית (ולא להפך) לחוש לדעות שיש צביעה במשקין (שער הציון שם ס"ק סה).

בברכה,

הלל מאירס