נפטרת שבאה בחלום ואומרת "תתכונן אתה צריך לבוא אלי"

  • ה' כסלו התשע"ט

שאלה

אמא של בעלי שנפטרה לפני 9 שנים באה אליו בחלום בלילה שבין שישי לשבת והודיעה לו "תתכונן אתה צריך לבוא אליי". מאז אני בחרדות שבעלי הולך למות. זה היה אתמול. מה אפשר לעשות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

רוב ככל הסיכויים שאין לחלום משמעות, ומכל מקום כדי לצאת מכל חשש יש לבעלך ללכת על קבר אמו ולומר:

שמעו נא דברי ותחי נפשכם בצרור החיים את אימי מורתי פלונית בת פלונית זכרון נפשך לחיי העולם הבא שמדורך בחצר מות עם שאר הצדיקים חוסי נא על כבוד קונך ושמעי לאשר אני מצווה אותך בשם א-להים א-ל ש-ד-י אשר מפניו יחילו איים וחוסי נא על כבוד שמו הגדול המהודר המפורש אשר המית אתכם בדין ועתיד להחיות אתכם.

הנה אני משביע אותך בשבועה חמורה כי לא תבואי עוד לקרות אותי שאבוא אחרייך, לא את ולא אחרים בעבורך, וכן אני משביע לכל אשר נקרא בשמך שלא תבואו עוד אחרי כי איני רוצה לבוא אלא לחיות שנים רבות לעבודת היוצר ברוך הוא. ותתפללי בעדי ותבקשי רחמים מבעל הרחמים על כל ישראל הצריכים לרחמים. ותשכבי בשלום ונחך ה' תמיד והשביע בצחצחות נפשך ועצמתיך יחליץ והיית כגן רוה וכמוצא מים אשר לא יכזבו מימיו ובנו ממך חרבות עולם מוסדי דור ודור תקומם וקרא לך גדר פרץ משבב נתיבות לשבת.

ויאמר והוא רחום ג' פעמים, ואחר כך מזמור מן המצר קראתי י-ה כולו. שכבי בשלום ותשני בשלום עד יבא מנחם משמיע שלום.

מקורות: יסוד העניין שיכול להיות חשש כשהנפטר בא בחלום ואומר לו לבוא אחריו מבואר בצוואת רבי יהודה החסיד (אות ט) ובספר חסידים (סימן רלז). ונוסח התפילה למעלה לקוח מספר זכר דוד (מאמר ב' פרק ז תפילה יט, בנסח אחר - דבר השוה לכל נפש).

בשורות טובות,

הלל מאירס