נשים

נידה\ טהרה --- מחזור\ לידה\ גיורת

  • ה' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום רב,

אני עכשיו עוברת תהליך גיור, ולומדת הרבה דברים מעניינים, אך לא תמיד ברורים.
אשמח אם תוכלו להבהיר לי דבר הבא:

מחזור:
אישה שרואה דם שיצא ומקורו מרחם, נחשבת נידה. לאחר שעברו ימי ההמתנה(4-7 לפי המנהג) מתחילת המחזור, מתחילה אישה לספור שבע נקיים, ולאחר מכן תטבול במקווה כדי להטהר.

לידה:
אישה שילדה נחשבת נידה כל עוד יוצא ממנה דם, כאשר הדם נפסק, היא יכולה להתחיל לספור שבע נקיים ולא פחות מ-7 ימים לאחר הופעת דם אם ילדה בן, ולא פחות מ-14 יום לאחר הופעת דם אם ילדה בת. לאחר מכן היא צריכה לטבול במקווה כדי להטהר.

גיורת:
בשלב האחרון של הגיור, גיורת טובלת במקווה. אם הגיורת במחזור, היא צריכה לחכות שיעברו ימי ההמתנה מתחילת הופעת דם ובלי לספור 7 נקיים יכולה לטבול במקווה.

בנוסף:
מהרצעה של הרב זמיר כהן, הבנתי שיש משהו אנרגטי ברמת הנשמות, שפוגע זה בזה כאשר יש נגיע פיזית בין איש לאישתו כאשר היא נידה.

עכשיו הגעתי לשאלתי
במקרה של מחזור עד הטהרה במקווה אישה אסורה לבעלה לרוב בין 14-11 ימים.
בכל התקופה הזאת אין נגיע פיזית בין איש לאישתו?

במקרה של לידה עד הטהרה במקווה אישה אסורה לבעלה לרוב כחודש וחצי, חודשיים.
בכל התקופה הזאת אין נגיע פיזית בין איש לאישתו?

במקרה של גיורת שהופיע לה מחזור לפני טבילה נטהרת במקווה כבר אחרי ימי ההמתנה (4-7).

מה ההבדל? למה לספור שבע נקיים לאחר המחזור ולידה אם במקרה של גיורת זה בסדר?

תודה רבה!
ט.

תשובה

שלום וברכה

במקרה של מחזור עד הטהרה במקווה אישה אסורה לבעלה לרוב בין 14-11 ימים.
אכן בכל התקופה הזאת אין נגיעה פיזית בין איש לאשתו
במקרה של לידה עד הטהרה במקווה אישה אסורה לבעלה לרוב כחודש וחצי, חודשיים.
ובכל התקופה הזאת אין נגיעה פיזית בין איש לאשתו.
גיורת הינה כאדם חדש ואין כל השפעה מזמן הנידה של זמן שהיית עדיין לא יהודייה.

בהצלחה רבה,