חברה והשקפה

לימוד תורה במקום ללא מיגון

  • ד' כסלו התשע"ט

שאלה

ה' זיכה אותי ללמוד חצי יום בכולל ומקום לימודי נמצא באחת מערי הדרום שכרגע נמצאת תחת טילים והבית מדרש עצמו לא מוגן אך יש בניינים בקרבת מקום, האם אפשר ומותר ללמוד בזמנים כאלה במקום כזה או שאצטרך ללמוד במקום אחר? תודה רבה ויישר כוח

תשובה

שלום וברכה

אם אין מקום ממוגן שאפשר להגיע איליו במהירות הנדרשת אין ללמוד שם מלבד אם אחד מגדולי ישראל מצווה על כך שאז יש שמירה מיוחדת בזכות הצדיקים.