שו"ת חנוכה

הדלקת חנוכיה בחול

  • ד' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
התבקשתי להצטרף לנסיעת עבודה לסין בשבוע של חג חנוכה.
רציתי לדעת מה ההלכה בנוגע להדלקת חנוכיה?
אציין שאני לא נשואה וגרה לבד כך שאין אף אחד שידליק בביתי (בכל שנה אני מדליקה בברכה).
בנוסף, אציין כי באיזור בו אשהה אין קהילה יהודית והפרש השעות הוא 6 שעות (קדימה).

תודה רבה מראש וחג שמח ומואר

תשובה

שלום וברכה

היכן תהיי? אני מניח שתהיי במלון תקחי איתך חנוכיה ונרות של הילדים שדולקים בדיוק חצי שעה ותדליקי כל יום בחדרך במלון בברכה וכך תקיימי את המצוה כראוי.

ה' יעזור שתזכי בקרוב לבנות את ביתך על אדני הקודש.

עלי והצליחי,