תפילה וברכות

האם מותר להתפלל לרפואת גוי?

  • ג' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום, הייתה לי עוזרת בית במשך שנה והיא גויה. מאוד נקשרנו. היא אישה טובה שעזרה לי הרבה ומעבר למה שהייתה צריכה. לפני כחודש גילו לה גידול והיא נאלצה לנסוע חזרה לארץ מולדתה. אנחנו בקשר, ומאוד עצוב וכואב לי עליה ועל מה שהיא צריכה לעבור לבדה! האם מותר לי להתפלל עליה, להתפלל לרפואתה? תודה

תשובה

שלום רב,

כל עוד לא ידוע לך שהיא עובדת עבודה זרה - מותר לך להתפלל לרפואתה.

מקורות: יעויין שו"ת יחוה דעת חלק ו' (סימן ס).

בברכה,

הלל מאירס