גילוי מצבה בראש חודש

  • ל' חשון התשע"ט

שאלה

מחר יום שישי ר"ח כסליו וימלאו 30 ימים לפטירתה של אישתי ע"ה. אני והמשפחה רוצים לעלות לקברה ולגילוי מצבה. מן הסתם אנו נבכה באופן טבעי. האם זה אסור בגלל שזה ר"ח? ואם זה אסור. אז כדאי לדחות ליום ראשון? או שאין איסור מצד הדין לעלות לקברה ולבכות? תודה.

תשובה

שלום רב,

היות וכפי הנראה תגיעו לידי בכי בראש חודש יש לדחות את העלייה לקברה של אשתך ע"ה ואת גילוי המצבה ליום ראשון.

מקורות: ראה קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (אבלות סימן מ סעיף כו).

בשורות טובות,

הלל מאירס