האם אומרים מודה אני אחרי שנת צהריים?

  • ל' חשון התשע"ט

שאלה

סליחה שאני מציפה אתכם בשאלות בנושא הזה, פשוט חשוב לי לדעת.. האם גם בשנת צהריים כשקמים אומרים מודה אני? והאם גם נוטלים ידיים? והאם מברכים על הנטילה במידה וכן? תודה רבההה

תשובה

שלום רב,

נקדים שאת לא צריכה להתנצל כלל, ונשמח לעזור ולענות על כל שאלה בלי נדר.

ולגופו של עניין -

1. רק אחרי שנת הלילה אומרים מודה אני, אולם אחרי שנת צהריים אין צורך לומר מודה אני (תשובת הגרח"פ שיינברג זצ"ל - הובאה בספר תפילה כהלכתה עמוד תקלח אות ג. וע"ע בתשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דעת נוטה חלק א' עמוד טו תשובה לג והערה 32, וכן בשו"ת אדרת תפארת חלק ה' סימן א שהרחיב הדיבור בזה).

2. אחרי שנת צהריים יש ליטול ידיים ללא ברכה (יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן ד סעיף טו).

בברכה,

הלל מאירס