האם יש איסור יחוד בחנות?

  • כ"ט חשון התשע"ט

שאלה

היי, הציעו לי עכשיו עבודה בתחום לימודיי ובה לפי הבנתי יכול להיווצר מצב שהבוס ואני נשאר בחנות ללא אנשים, אבל החנות נשארת פתוחה ויש חלון גדול שמשקיף על הרחוב. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם ישנה אפשרות שהעוברים ושבים ברחוב יראו אתכם דרך החלון זה מציל מאיסור יחוד. וכן אם יתכן בכל רגע נתון שמישהו יגיע לחנות אין כאן איסור יחוד.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אבן העזר (סימן כב סעיף ט) ופתחי תשובה (סק"ט).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס