שבת

מי בוילר בשבת

  • כ"ח חשון התשע"ט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב זמיר כהן.

ראשית השאלה היא שאלה שלי ושל בני יחד ואנו מודים לרב שיש אפשרות לשאול את הרב שאלה ישירות.

בימי החורף אנו מדליקים את הבוילר החשמלי עד כניסת השבת וכמובן שבשבת הוא מכובה לגמרי. האם מותר להשתמש בשבת במים החמים לצורך הכרחי למשל לנקות איבר מלוכלך בגוף (או לאדם שהוא איסטניס כל הגוף) על ידי פתיחת וסגירת הברז בשינוי למשל במרפק כי קשה מאוד להשתמש במים קרים בחורף עקב הקור בפרט בלילה?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אסור.

רק אם סוגרים את הדוד לכניסת מים חדשים ניתן להקל לצורך שטיפת איבר או שניתן לקחת מים מהקומקום..