תפילה וברכות

האם אומרים ברכת המפיל אחרי חצות עם שם ומלכות?

  • כ"ח חשון התשע"ט

שאלה

בשמע שעל המיטה - בברכת "המפיל" אם אמרתי אחרי חצות אז אומרים בלי שם ומלכות את ההתחלה והסוף, אך באמצע מופיע גם שם ומלכות, מה הדין לגביהן? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

להלכה למעשה יש לומר ברכת המפיל בשם ומלכות גם אחרי חצות הלילה.

מקורות: אמנם יש פוסקים ספרדים שדעתם, שאחרי חצות הלילה אין לברך המפיל בשם ומלכות, והטעם הוא על פי הסוד, כמבואר בשו"ת יחוה דעת חלק ד' (סימן כא). אולם דעתו האחרונה של הרב עובדיה יוסף זצ"ל היא, שגם אז יש לברך בשם ומלכות, וכפי שהביא בשמו בנו הרב דוד יוסף שליט"א בספר הלכה ברורה (סימן רלט סעיף ט, ובירור הלכה אות י). שוב נדפס שו"ת יחוה דעת חלק ז' להרב עובדיה יוסף זצ"ל, ושם (סימן לט) הורה כאמור.

בברכה,

הלל מאירס