סמארטפון???

  • כ"ה חשון התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב אני בן 21 יש לי ב"ה פלאפון כשר כבר שנה כמעט שהחלפתי מסמארטפון העניין שאני מתבייש להוציא אותו ליד דודים או סתם בסביבה רגילה וחילונית הדבר גורם לי לשלול הרבה מקומות עבודה בגלל שאני אצטרך לפעמים לדבר בפלאפון והדבר יגרום לי הרגשה שכאילו אני שונה מאחרים
מה אפשר לעשות במצב כזה???

תשובה

שלום וברכה

על האדם לקיים בעצמו את הכתוב ויגבה ליבו בדרכי השם, ראשית יש לך לשכנע את עצמך בצדקת דרכך ולדעת שזוהי הדרך תשכון אור - עזיבת המכשיר האסור במכשיר כשר הוא דבר נכון שמביא ברכה על האדם בין הרוחניות ובין בגשמיות ולדעת שהטוב והנכון הוא לציית לדברי חכמים ומכיוון שחכמי דורינו הורו לא להחזיק מכשיר לא כשר הרי שיש להתגאות בכך שאתה מציית לחכמי הדור וביותר שהדבר נכון כשלעצמו וכפי שכתבתי לעיל.

כאשר תהיה בטוח בעצמך לא תתבייש מאף אחד ולהיפך תרחם על אלו שכל רגע בודקים את ההודעות בטלפון ובוונצאפ - אין לו תפילה ולא חברה, כל היום בוהה במכשיר ושוכח מכל הסובבים. זאת מלבד בגלישות מפעם לפעם בתועבה וכדו' ולכן בוודאי אין כל מקום בושה אלא לגאווה גדולה - ויגבה ליבו בדרכי השם

לאחר כמה פעמים שתוציא את המכשיר לפני כולם תהיה כל כךחזק בעצמך עד שלא תבין כלל מה גרם לך לפחד ולחשוש כל כך.
עלה והצלח,