האם אבי הבן יכול להיות סנדק?

  • כ"ג חשון התשע"ט

שאלה

שלום,

האם מותר ונהוג שאב התינוק ישב כסנדק במצוות הברית?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לאבי הבן להיות סנדק בברית, ויש שכתבו שאף ראוי שיעשה כן.

מקורות: כן כתב הפלא יועץ (ערך מילה) וטוב לו לאבי הבן אם יוכל הוא להיות הסנדק, שהוא כמזבח להקריב בנו לקרבן ונרצה לו לכפר עליו. גם בשו"ת דברי מלכיאל חלק ד' (סימן פו ד"ה עכ"פ) כתב, שראוי לנהוג שאבי הבן יהא סנדק וכו'. ע"ש. וע"ע בשו"ת תשובות והנהגות חלק ו' (סימן קצב).

בברכה,

הלל מאירס