קניית בגד לאירוע על דעת להחזיר לחנות, האם זה גזל?

  • כ"א חשון התשע"ט

שאלה

אם אני הולך לחנות שרשום בא החזרת סחורה עד 30 יום. אני קונה בגד שמראש אני יודע שאני אלבש אותו לאירוע שהוזמנתי, ואחר כך אני מתכנן להחזיר אותו לחנות במסגרת ה-30 יום ולדרוש את הכסף חזרה, אני מראש לא מוריד את כל הפתקיות שמחוברות לבגד. האם זה גזל? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

החנות לא מאפשרת להחזיר בגד לאחר שנעשה בו שימוש, מה גם שכאן מעולם לא היה בדעתך באמת לקנות את הבגד, ולכן זה אסור משום גזל.

בברכה,

הלל מאירס