חברה והשקפה

ברכת כהנים ויצר העריות

  • כ"א חשון התשע"ט

שאלה

שלום רב,
1.יש את הסיפור בגמרא שחכמי ישראל תפסו את היצר הרע של העבודה זרה, מן אריה אש רוחני כזה,
ואז אמרו, בגלל שזאת שעת רצון, בואו נתפוס את את יצר העריות,
הלא מי שגורם לנו לעשות עבירות זה היצר הרע(הוא השטן הוא מלאך המוות) אז איך יש פתאום אריה רוחני כזה, הלא היצר הרע הוא מלאך, ואיך יצר שונה לכל דבר?

2.אני ברוך ה' נולדתי כהן, וכל תפילת שחרית יש לי בעיה, אם אני הולך לברכת ברכת כוהנים, עד שאני מסיים לשים נעלים, וליטול ידיים, ולשים שוב את הרצועות של תפילין של יד, כולם כבר מסיימים תחנון, וכדי להספיק, לפני ברכת כוהנים, הייתי שם את הנעלים במקום שלי(מוריד אותן שם) ואז כשנגמר ברכת כוהנים, הייתי חוזר להתפלל עם כולם, ובסוף התפילה, אחרי שהורדתי תפילין וכו, הייתי שם את הנעלים, קורא את הפסוקים שנוהגים לומר לפני היציאה, ואז יוצא,
יש עם זה בעיה?

תשובה

שלום וברכה

1. היצר הרע הוא כוח רוחני והחכמים תפסו את הכוח הזה.

2. אין בזה בעיה.