שבת

סדר קריאת שניים מקרא ואחד תרגום

  • כ' חשון התשע"ט

שאלה

שניים מקרא אפשר לקרוא את כל הפרשה כולה ואז את התרגום? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש שתי אפשרויות לקרוא שניים מקרא ואחד תרגום, לקרוא כל פסוק שתי פעמים ואחר כך תרגום, או לקרוא כל פרשה פתוחה או סתומה שתי פעמים ואחר כך את התרגום. אולם אי אפשר לקרוא את כל הפרשה מתחילה ועד סוף ורק אחר כך לקרוא את התרגום.

מקורות: כתב המשנה ברורה (סימן רפה סק"ב) ובענין הקריאה יש דעות בזה בין אחרונים, יש אומרים שיקרא כל פסוק ב' פעמים ותרגום עליו, ויש אומרים שיקרא כל פרשה ב' פעמים ואחר כך התרגום, היינו שיקרא כל פרשה פתוחה או סתומה ב' פעמים ואחר כך התרגום. ובמגן אברהם ובשערי תשובה מצדדים כדעה ראשונה. ובספר מעשה רב איתא שהגר"א נהג לומר התרגום אחר כל פרשה פתוחה או סתומה או אחר מקום שנראה יותר הפסק ענין. ודעביד כמר עביד ודעביד כמר עביד.

בברכה,

הלל מאירס