שבת

שתי שאלות בנוגע לשמירת שבת

  • ט"ו חשון התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
1. בשבת אני מתכסה בסדין שבו יש מעט חוטים משוחררים למראית עין, אין איסור להתכסות בסדין זה? לא היה לי סדין אחר, יש לציין שנהגתי בזהירות עם הסדין ולא ניסיתי לגעת בשום חוט וכמובן שלא הייתה לי שום כוונה לגעת בחוטים אפילו, אך חוששת שמא גרמתי לאחד החוטים "לצאת" יותר החוצה בלי כוונה, חלילה, מקווה שלא גרמתי לחילול, אשמח לתשובה.

2. כשאחותי(לא שומרת שבת) הולכת מהבית לבית אחר (באותה העיר), בשבת, עם תכשיטים על עצמה שענדה ועונדת כל השבת, ולאחר מכן חוזרת הביתה, קורה מצב שהיא באה למיטה שלי ונחה שם, אין חשש למוקצה בדבר הזה, אוכל לחזור למיטתי כרגיל? תודה רבה ואין צורך בחזרה טלפונית.
אין לי דרך לתאר לכם כמה אתם מחזקים, מעודדים ועוזרים בכל נושא, תודה ותבורכו.

תשובה

שלום וברכה

בשני הדברים אין חשש.