חברה והשקפה

כפייה חילונית

  • י"ד חשון התשע"ט

שאלה

שלום וברכה
לאור כל הפרסומים האחרונים של "הדתה" ו "כפייה דתית"
קשה לי מאוד להבין איך זה אפשרי שיהודי יצא נגד הדת ממש ב "חרוף נפש" כמו שרואים לצערינו לאחרונה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בכל עשור ממציאה התקשורת ביטויים מלוכלכים חדשים כדי להתנגח ביהדות ("הדרת נשים" היתה בשנים הקודמות, אז המציאו את המיתוס על חרדים שיורקים על ילדות). השם ירחם.

התנהגותם המכוערת נובעת מפחד. המתייוונים בדורנו רוצים שכל עם ישראל יתייוון כערכיה של החברה המערבית, ולכן חוששים מנגד שעם ישראל ישוב לשורשיו. כשהם רואים את החרדים מתרבים, ואת כמות החוזרים בתשובה בישראל, הם נבהלים ולכן מנסים להשמיץ.

התקשורת בישראל (אשר מקדמת בעיקר את השקפת השמאל) נלחמת מלחמת חורמה בכל קודשי ישראל, ועושה מאמצים בלתי נלאים להשמצת הציבור החרדי בישראל. התקשורת מנסה לצייר את הציבור החרדי כגס ופרימיטיבי ואלים, ועל כן סוקרת ומבליטה כל חרדי שגילה התנהגות שלילית, גם אם הוא אחד מאלף. נא לראות:

https://www.hidabroot.org/article/149055

 https://www.hidabroot.org/article/3217

ואת המדור:

https://www.hidabroot.org/magazine/category/18125?page=6

מנגד שקרים אלה, המגזר החרדי מפעיל את ארגוני החסד וההצלה הגדולים ביותר בישראל - אשר מסייעים למיליוני חילונים ודתיים ללא הפלייה, ואין כמעט חילוני בימינו שאינו נעזר בארגונים כמו עזר מציון לפחות פעם בחייו. ארגונים כמו יד שרה וחסדי נעמי אשר חוסכים למדינה מיליוני שקלים בשנה, ותורמים מזון לאלמנות ויתומים ונזקקים מכל המגזרים וכל הערים בישראל.

המגזר החרדי גם מפעיל את ארגוני התשובה הגדולים ביותר בעולם, ופועל יותר מכל מגזר אחר להשבת יהודים לאביהם שבשמים, ובכך מראה על דאגה ואהבה לכל עם ישראל. ארגון הידברות מופעל בידי רבנים חרדים ובכל מעשיו מבקש להוסיף שלום ואהבה בישראל!

בברכה,

דניאל בלס