תפילה וברכות

האם אפשר לתת לאב ובנו הגבהה וגלילה?

  • י"ב חשון התשע"ט

שאלה

צהריים טובים,
האם אב ובנו יכולים לעשות הגבהה וגלילה? השאלה היא למנהג האשכנזים שקוראים למגביה ולגולל בשמם
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

יש שהחמירו שלא לתת הגבהה וגלילה לאב ובנו או לשני אחים משום עין הרע וכמו שכתב השלחן ערוך (סימן קמא סעיף ו) לגבי עלייה לתורה, שלא קוראים שני אחים זה אחר זה, והבן אחר האב, משום עין הרע. ויש שכתבו להקל בדבר.

מקורות: המחמירים בזה - שו"ת אבני חפץ (סימן טז), שו"ת הלל אומר (סימן פט) ושו"ת משנה הלכות חלק ג' (סימן כ). והמקילים בזה - הגרי"ש אלישיב זצ"ל הובא באשרי האיש חלק אורח חיים חלק א' (פרק כה סעיף מא) ויבדל לחיים הגר"נ קרליץ בספר חוט שני פסח (עמוד שיב).

בברכה,

הלל מאירס