נשים

הרב יוסף משאש זצ"ל התיר לנשים נשואות ללכת ללא כיסוי ראש?

  • י"א חשון התשע"ט

שאלה

ראיתי מאמר שהרב יוסף משאש זצ"ל אומר שאין חיוב לנשים היום ללכת עם כיסוי ראש, מספיק שילכו בשער אסוף. זה נכון? תודה רבה

תשובה

שבוע טוב,

נכון שכך כתב בספרו אוצר המכתבים חלק ג' (סימן אלף תתפד). אולם דבריו דחויים לחלוטין מההלכה, וראה לשאר בשרו הגאון מוהר"ר שלום משאש זצ"ל בספרו שו"ת תבואות שמש חלק אבן העזר (סימן קלח) שהשיג על כל דבריו בזה.

וע"ע בשו"ת איש מצליח חלק א' (סימן לב, במהדורת תשס"ח סוף ד"ה ואמנם) ובשו"ת יביע אומר חלק ז' (חלק אורח חיים סימן מד אות ג).

בברכה,

הלל מאירס