האם אפשר לתת מעשרות לאח בחור ישיבה?

  • ז' חשון התשע"ט

שאלה

האם נחשב נתינת מעשר לאח בחור ישיבה?? תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

אם אין לו מספיק כסף (מעצמו או מהוריו) לכיסוי צרכיו הבסיסיים - מותר - ואף יש להקדים אותו לנצרכים אחרים, אולם בלאו הכי אין לתת לו כספי מעשר.

מקורות: לגבי נתינת כספי מעשר לבחור ישיבה יעויין בקהלות יעקב סוכה (סימן כט) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן רפה). וזה שיש להקדים אותו לנזקקים אחרים הוא על פי המבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רנא סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס