האם מותר לגדל חיות בבית?

  • ו' חשון התשע"ט

שאלה

שלום,
רציתי לדעת האם מותר לגדל כלב בתוך בית? פעם שמעתי שיש איסור ושזאת חיה טמאה או משהו כזה...
בכלל, מותר לגדל חיות בבית? כמו דגים, תוכים, ארנב וכדומה?
תודה רבה לכם אתם עושים עבודת קודש!!

תשובה

שלום רב,

1. באופן כללי מותר לגדל חיות מחמד בבית (ראה בית יוסף יורה דעה סימן קיז בשם הארחות חיים).

2. לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל בכף החיים חלק יורה דעה (סימן קיז אות סח) אסור לגדל ארנבות בבית כדי להוציא מהם ולדות או לשחוק וכו', מפני שרוב בני אדם מגדלים אותם לאכילה. ע"ש.

3. כלב רע - היינו שנושך בני אדם או נובח עליהם - אסור לגדלו בבית אלא אם כן הוא קשור היטב, ומי שגר סמוך לגבול וצריך שימור מאויבים יכול להתיר את הכלב בלילה. וכלב שאינו רע מותר לגדלו בכל מקום ואין צריך לקושרו כלל (יעויין שלחן ערוך ורמ"א חושן משפט סימן תט סעיף ג, סמ"ע סק"ה, ושלחן ערוך הרב הלכות שמירת גוף ונפש סעיף ג).

4. כדאי מאוד להימנע מלגדל תורים ובני יונה בבית (יעויין צוואת רבי יהודה החסיד אזהרות נוספות אות ח, וספר נגיד ומצוה תחילת חלק שני בשם רבי חיים ויטאל).

בברכה,

הלל מאירס