מדוע בעלי חיים סובלים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב מדוע כלבים וחתולים ושאר החיות סובלים יסורים שונים כגון: מחום וקור, ובנוסף ישנם אנשים שמתאכזרים לחיות. מדוע אם כך החיות צריכות לסבול הרי אין להם נשמה ואין כלפיהם דרישות כלשהן.

תשובה

שלום

שי בגלל שאנו כבני אדם חוטאים, כל חטא או מצווה של האדם משפיע על כל הבריאה החל בבעל חי וכלה בדומם.

וכולם מצפים מהאדם שירומם אותם ויביא את העולם ליעודו ולא להפך .