מדוע לא נבראה האשה כבר בהתחלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע ה` ברא את האדם ולאחר מכן חשב "לא טוב היות האדם לבדו".. האם לא היה בטוח במעשיו אילו מלכתחילה?האם לא ידע זאת מראש? תודה לתשובה.

תשובה

שלום

זה שהפסוק מזכיר את זה אחר כך אין פרושו שזה לא נלקח בחשבון מראש.

האדם נברא בכוונה קודם כחסר ורק אחר כך נעשה עמו חסד להשלים את בריאתו. ו

כמו כן היום תמיד האדם צריך לזכור שהוא נולד חסר וחסר ישע לחלוטין, ובלעדי הרחמים של אמו לא היה יכול לשרוד אפילו רגע אחד.

שלא כמו בעל חי שמהרגע שנולד עומד על רגליו ומייד רץ לינוק מאמו, ויש כאלה שאפילו לזה לא זקוקים ומייד יוצאים לחיים ברשות עצמם.