חגים ומועדי השנה

שימוש בסלייסר ביום טוב

  • כ"ט תשרי התשע"ט

שאלה

האם אפשר להשתמש בחג בקוצץ ירקות ידני לקצוץ פטרוזיליה וכדומה במכשיר סלייסר. תודה

תשובה

שלום רב,

מותר להשתמש בסלייסר ביום טוב לצורך חיתוך ירקות שבכוונתו להשתמש בהם ביום טוב עצמו.

מקורות: שהרי לדעת השלחן ערוך (סימן תקד סעיף א) מותר לטחון ביום טוב ללא שינוי כל סוג מאכל שאם היה טוחן אותו מערב יום טוב היה גורם שיפוג טעמו, וגם לדעת הרמ"א שם, שנוהגין לשנות קצת בדיכת תבלין, ושכן ראוי להורות, מכל מקום מבואר במשנה ברורה (ס"ק יא) ובשער הציון (ס"ק יח) שזהו דווקא בתבלין, אבל בשום ובצל ושחליים שאם יטחון אותם מערב יום טוב יפוג טעמם לגמרי ומתקלקלים מותר לטחון ביום טוב עצמו וללא שינוי. ע"ש. והוא הדין לשאר ירקות שמותר לחתוך דק דק בלי שינוי ביום טוב, כי אם יחתוך אותם מערב יום טוב מפיגין טעם הרבה וכאשר מפורש במשנה ברורה (סוף ס"ק יט) ובשער הציון (ס"ק לו). אלא שכתב במשנה ברורה שם שמותר לחתוך רק בכדי שיעור שצריך לאותו היום. וע"ע בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק ג סעיף מא).

בברכה,

הלל מאירס