חברה והשקפה

שימוש בכלי פלסטיק חד פעמיים גורם לנזק אקולוגי גדול כיצד ניתן למנוע קלקול עולמו ל

  • כ"ח תשרי התשע"ט

שאלה

מידי מוצ"ש כשאני הולכת ברחובותיהן של שכונות חרדיות ותשתיות אני רואה מיכלי אשפה מלאים עד אפס מקום בשירות גדולות של כלי אוכל חד פעמיים שיגיעו בסופו של דבר לאתרי אשפה שאין שום אפשרות להשמיד אשפה זו.הדבר גורם לנזק עצום מבחינה אקולוגית .אנו במו ידינו מקללים את עולמו של ית"ש.כיצד ניתן להכניס את הדבר למודעות הקהל הצורך כ"כ הרבה כלים חד פעמיים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

רמת-גן אינה נקייה כל כך רק בגלל שמירת התושבים, אלא מפני שהעירייה מתוקצבת ביד רחבה, איסוף אשפה קבוע וסדיר, מנקים רבים ברחובות העיר וכו'. הבה נראה כיצד היו נראות ערים נקיות בישראל, אם היו מפנים בהם אשפה באיחור...

המדינה מתקצבת ערים בישראל, ולמרבה הצער, ערים חרדיות זוכות לתקצוב נמוך יותר למס' הנפשות.

  עם זאת, עיריית בני ברק עושה מאמצים נרחבים בשנים האחרונות לפינוי אשפה והגברת המודעות בנושא.

אני מעריך שעניין המודעות לאיכות הסביבה קשור בתקצוב. כך גם לעניין כלי הפלסטיק וכו' - בערים שיש תקצוב לנושא - ישנן מכולות מיוחדות למיחזור בכל רחוב, העירייה משקיעה בפיתוח המודעות הציבורית לכך, ולכן ממחזרים יותר.

עוד בנושא איכות הסביבה ביהדות:

https://www.hidabroot.org/article/213552

  בברכה,

דניאל בלס