שבת

האם יש מקור למנהג למרוח יין של הבדלה בעורף ובכיסים?

  • כ"ז תשרי התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
ברצוני לשאול האם יש עניין לגבי לקיחת היין אחרי ההבדלה ומריחתו בעורף ובכיסים. האם יש למנהג זה מקורות או שזהו סתם מנהג בעלמא.
תודה מאוד

תשובה

שבוע טוב,

אכן כך הביא רבי שם טוב גאגין זצ"ל בספר כתר שם טוב חלק א' (עמודים תפב-תפג) שיש נוהגים לשים שאריות מיין ההבדלה על עצם הלוז (שנמצא בעורף), ואומרים שנתינת היין שם הוא סגולה להחזיק עצם זה שלא יתרקב ויזכה לקום בתחיית המתים. וכן יש נוהגים לשים משאריות יין ההבדלה בתוך כיסי בגדיהם ואומרים שהוא סגולה להצלחה וברכה שימלאו כיסיהם כסף וזהב.

בברכה,

הלל מאירס