אמונה

האם אישה יכולה לקבוע מזוזה?

  • כ"ה תשרי התשע"ט

שאלה

שלום רב יקר,
אחותי קנתה בית ב"ה, האם חייב רב שיתקן מזוזות, או שאפשר לבד עם ברכה?
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אם אחותך יודעת את ההלכות הנחוצות לצורך קביעת מזוזה היא יכולה לקבוע בעצמה.

מקורות: כן פסק בשו"ת שבט הלוי חלק ב' (סימן קנח אות ג) שגם אישה יכול לקבוע מזוזה. וכן נראה מסקנת שו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק יורה דעה סימן יח אות ג). ע"ש. וכן הוא להדיא בספרו הליכות עולם חלק ח' (עמוד רטז). וכן הובא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' (פרק סד סעיף ז).

בברכה,

הלל מאירס