תפילה וברכות

מה לקרוא קודם, תיקון חצות או ק"ש על המיטה?

  • כ"ג תשרי התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
במידה ואדם ער בחצות הלילה, מה הסדר של הדברים עליו לקרוא? ק"ש תחילה או תיקון חצות?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש לקרוא תיקון חצות לפני קריאת שמע על המיטה. אמנם כתב הגר"ח פלאג'י זצ"ל בספרו כף החיים (סימן ג סעיף כט) שמי שער כל הלילה ובא העת לומר תיקון חצות יקרא קריאת שמע קודם שיאמר תיקון חצות. ע"ש. והיינו למנהג הספרדים שאומרים ק"ש על המיטה (ללא ברכת המפיל) גם כאשר הם ערים כל הלילה וכמו שכתב הבן איש חי (שנה א' פרשת פקודי סעיף יד).

בברכה,

הלל מאירס