פתיחה בתהילים על פי הקבלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראשית רציתי לברכם על היוזמה החשובה והגדולה של לענות על שאלות הגולשים! חזקו ואימצו! שאלתי לרב זמיר כהן: האם מותר עפ"י הקבלה לפתוח בתהילים על מנת לעזור לאנשים ולא על מנת רווח כספי? כי כמו שהבנתי ניתן לפתוח(כמובן ע"י איש שהקב"ה שלח בידו את הידע לעשות כך).... אודה לכם על תשובתכם

תשובה

שלום

תודה על הברכה. המושג לפתוח בספר או לפתוח בתהילים אין לו מקור בספרים, נראה לי בכלל שזה מגיע מלפתוח בקלפים וכדומה.

זה נכון שהיו אנשים צדיקים בודדים שכאשר היו שואלים אותם פתחו את התורה והפסוק שהיו רואים ניסו ללמוד ממנו, אבל זה רק משום כוח הקדושה שלהם והיכולת שלהם להבין כיצד רמוזה התשובה בפסוק שנפתח.

 יש מושג של גורל הגר"א שזה נעשה על ידי חיפוש מסוים בתנ"ך , הרחבתי על זה בעבר במדור ותוכל לחפש במאגר התשובות .