שו"ת סוכות

ישיבה בסוכה בשמיני עצרת בחוץ לארץ

  • כ"א תשרי התשע"ט

שאלה

שלום
אנחנו ישראלים שעברנו לחו״ל והתפלאנו לראות שיש כאלה שאוכלים בסוכה גם בשמיני עצרת, שזה לפי מה שידעתי, נחשב לאיסור ״בל תוסיף״. בררתי קצת וראיתי שיש בזה מחלוקת, ואכן יש דעות שצריך לשבת בסוכה גם בשמ״ע, יש שאומרים רק לאכול, יש אומרים גם לישון, יש אומרים בלי ברכה, או רק אם מזג האויר נעים... קצת התבלבלתי. מה הדין למעשה, לפי דעת מרן הרב עובדיה יוסף?

תשובה

שלום וברכה

כך כתב בילקוט יוסף

ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן תרסח-תרסט - סדר תפלות שמחת תורה

מא. שמחת תורה בחוץ לארץ
בחוץ לארץ יום שמיני עצרת נידון כספק, שמא הוא יום שביעי, ולכן צריכים לישב בסוכה בסעודות היום, אבל לא יברכו לישב בסוכה, שספק ברכות להקל. אבל נוהגים בו קדושת יום טוב, ומקדשים בברכת שהחיינו. [חזון עובדיה סוכות עמוד תעט].

בהצלחה,