חגים ומועדי השנה

בקשת מחילה מנפטר

  • י"ח תשרי התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב,
לפני שלושים שנה פגעתי באדם. מאז הוא נפטר וקבור רחוק ממני. לא אוכל לאסוף עשרה אנשים ולעלות לקברו ולבקש מחילה. אני נותן צדקה לעילוי נשמתו וכולל אותו בקדיש שאני אומר. האם יש אפשרות אחרת לבקשת מחילה מנפטר שקבור הרחק ממני?
תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

במקרה כזה שאתה לא יכול ללכת בעצמך לקברו, יש לך לעשות כל השתדלות למנות שליח שיקח עשרה אנשים וילך על קברו ויבקש מחילה בשמך ויאמר הנני שליח פלוני מודה ברבים ששלחני פלוני לומר שחטא לאלקי ישראל ולפלוני זה שחטא לו בחטא פלוני. והם ישיבו לשליח מחול לו מחול לו שלוש פעמים.

מקורות: על פי המבואר בשלחן ערוך (סימן תרו סעיף ב) ובמשנה ברורה (ס"ק יד-טו).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס