חגים ומועדי השנה

האם מותר לעבור דירה בחול המועד?

  • ט"ז תשרי התשע"ט

שאלה

שבוע טוב, רציתי בבקשה לדעת האם מותר לעבור דירה בחול המועד? תודה מראש.

תשובה

מועדים לשמחה,

אסור לעבור דירה בחול המועד. אמנם מותר לעבור מדירה שכורה לדירה ששייכת לו. ואם אפשר נכון להחמיר גם בזה היות ובזמנינו מעבר דירה נראה כביזוי המועד.

מקורות: עצם האיסור לעבור דירה בחול המועד מבואר בשלחן ערוך (סימן תקלה סעיף א) ובמשנה ברורה שם. אמנם בשלחן ערוך שם (סעיף ב) כתב, שיש מתירים לפנות מחצר של אחר לחצר שלו ואפילו מנאה לכעורה, וביאר המשנה ברורה (סק"ז) דשמחה לאדם שיהיה דר בשלו. ע"ש. וכן פסק בחזון עובדיה יום טוב (עמוד קצה) שמותר לעבור מדירה בשכירות לדירה שלו שהיא רכושו בחול המועד. אולם ראה בשו"ת באר משה חלק ז' (סימן כח) שלפי דעתו, בזמנינו יש להחמיר גם בזה היות ולפנות מדירה לדירה אחרת אוושא מילתא מאוד והוי זילותא מאוד דמועד, ועם כל זאת הכל לפי עיני המורה. עיין שם עוד בדבריו.

בברכה,

הלל מאירס