נשים

כיסוי ראש לרווקה שאינה בתולה

  • ח' תשרי התשע"ט

שאלה

קיימתי יחסים לפני החתונה, האם כיום כשאני לא נשואה, לפי ההלכה, אני צריכה לכסות את השיער? תודה!!

תשובה

שלום רב,

את לא חייבת לכסות את הראש.

מקורות: הנה יש מחלוקת בין גדולי האחרונים אם רווקה בעולה צריכה לכסות ראשה וכאשר הביא הפתחי תשובה אבן העזר (סימן כא סק"ב). ע"ש. והמשנה ברורה (סימן עה ס"ק יא) כתב, שבתולות שנבעלו צריכין לכסות הראש אלא שאין יכולין לכופה. ועיין בספר בינה ודעת (פרק כג הערה נו) שהביא בשם הגר"נ קרליץ שליט"א שמצדד להקל בבעלת תשובה. ע"ש. ולמעשה המנהג להקל בזה. וע"ע בספר אשרי האיש חלק אבן העזר חלק ב' (פרק יג סעיף מו).

בברכה,

הלל מאירס